Newsletter

Temperatura untului la copt

                                                                    Foto 1                                                              Foto 2

Temperatura untului la copt este un factor foarte important.

În majoritatea rețetelor se va specifica temperatura necesară la copt. 

Este important să aveți untul răcit atunci când faceți crusta pentru plăcintă dar este foarte important să aveți untul la temperatura camerei atunci când faceți prăjituri sau torturi! De asemenea cand faceti creme de unt, acesta trebuie sa fie la temperatura camerei.

La temperatura camerei înseamnă că untul este moale dar încă își păstrează forma!!!

Ce se întâmplă dacă nu coci la temperatura corectă?

Deoarece diferența este evidentă în cazul fursecurilor, voi folosi acest exemplu pentru a sublinia diferența.

Aceasta este rețeta mea pentru Fursecuri de ciocolată – ambele umpluturi făcute după aceiași rețetă dar cu rezultate diferite. De ce? Diferența o face temperatura untului!

Foto 1

Untul a fost bătut la temperatura camerei fără a fi răcit/topit. PERFECT!!!

 Foto 2

Untul a fost bătut la un punct de topire care să inducă înmuierea. Acest lucru schimbă formula rețetei dvs. și fursecurile se întind prea mult în timpul coacerii.

Tutorialul este preluat si tradus cu accordul Veenei. Mai multe detalii gasiti aici


Orar

Luni - Vineri 07.00-21.00

Samb - Dum 09.00-18.00



Telefon:0736582669

Contactati-ne

Visitors Counter

: 05089

: 45780