Cum sa obtii margini ascutite la torturile in Buttercream

cum sa obtii margini ascutite pentru torturile acoperite cu buttercream

Pasii pentru a obtine un tort cu margini ascutite sunt urmatorii:

 1. Coaceți și raciti tortul dumneavoastra ca de obicei
 2. Nivelati tortul pe toata suprafata
 3. Taiati tortul in mai multe felii, daca este nevoie. 
 4. Asigurați-vă că lucrati pe o plansa neteda si dreapta.
 5. Fixați tortul de plansa/suportul de carton cu un strat de glazura/crema. Dacă este necesar lăsați tortul în frigider timp de 5 min. Odată ce tort este ferm așezat pe planseta, puteti lucra mult mai usor.
 6. Umpleti tortul cu ganache, buttercream sau orice alta crema doriti dumneavoastra.
 7. Apoi, odată ce ați adăugat stratul final de tort, se incepe procedura de "Crumb coating". Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema de unt - buttercream si se da la frigider pana se intareste. Tehnica de crumb coating  are ca scop acoperirea tuturor denivelărilor şi crearea de suprafeţe cât mai nivelate.
 8. După ce stratul de unt s-a racit  adăugați o bucată mare de glazura pe partea de sus a tort. Nivelati partea superioara pana ce nu mai aveti nici o denivelare. Să pune în frigider pentru cel puțin o oră sau pana partea superioara acoperita cu crema de unt este intarita.
 9. Apoi, adaugati crema pe lateralele tortului si nivelati toata suprafata, dar lăsând o buza mare de glazura pe partea de sus.Așa cum este arătat în colajul de mai sus. Nivelati lateralele cât mai bine posibil. Puneti din nou tortul la frigider pentru câteva ore. 
 10. Apoi, utilizați un cuțit ascuțit cu apă fierbinte. Se taie buza suplimentara de glazura care s-a creat pe partea de sus, la același nivel cu lateralele tortului. Acest lucru ar trebui să vă dea o margine ascutita.
 11. Dacă este necesar, se adaugă un strat subțire de glazură pentru a acoperi toate golurile sau spațiile inegale.
 12. Odată ce glazura este asezata, asigurați-vă că aveți un tort bine nivelat. În cazul în care acoperiti cu o crema de unt - folosiți o racletă  fierbinte pentru a netezi marginile.
 
 

Tutorialul este preluat si tradus cu accordul Veenei. Mai multe detalii gasiti aici


Orar

Luni - Vineri 09.00-17.00

Sâmb - Dum ÎnchisTelefon:0736582669

Contactati-ne

Visitors Counter

: 02581

: 43261