Ce cantitate de ganache trebuie pentru un tort de ..x.. cm ?

xCat de mult ganache trebuie pentru un tort?

         Există mai multe versiuni diferite ale Ganache-ului, modificările fiind, în mare parte, proporția de ciocolată utilizata . Ce tip de ganache utilizați între straturi nu este obligatoriu sa fiu acelasi tip cu ce utilizați la decorarea tortului . Este important să utilizați întotdeauna ciocolată bună calitate și nu fulgi / granule de ciocolata . Ciocolata Ganache poate fi costisitoare sau ieftina , în funcție de calitatea de ciocolată utilizata .

Diferența principala este în cantitatea de ciocolată utilizata . Pentru umplere - vreti să fie moale și să se intinda usor în același timp, dar sa nu fie dificil de mancat . În timp ce ; Pentru glazura - nu vreti să fie prea moale sau sa se intinda prea usor sau chiar sa se topeasca . Ganache-ul de ciocolata funcționează cel mai bine sub fondant / pasta de zahar deoarece se intareste foarte bine si oferă o bază perfectă pentru a plasa fondantul peste .

1. Ganache-ul de Ciocolata Neagra
 
Eu prefer să folosesc ciocolata dulce - amaruie sau cu 80% cacao, dar puteți folosi cu lapte , semi - dulce sau amar - dulce . Toate funcționează bine și singura diferență este gustul în funcție de ciocolata utilizata . Pentru umplerea tortului - Utilizati 1 cana smantana la 1 ceasca ciocolata neagra si 2 linguri de unt . ( Untul este opțional, dar eu cred că oferă o strălucire frumoasa a Ganache-ului ) Pentru glazura peste tort - Utilizare 1 cana smantana la 2 cani ciocolata neagra si 2 linguri de unt .
 
2. Ganache-ul de Ciocolata Alba
 
Ciocolata alba mi se pare mult prea dulce, dar daca clientul tortului este de accord, puteti sa o folositi, eu in schimb nu sunt de accord cu ea.
Pentru umplerea tortului  - Utilizati 1 cana smantana la 2 cani de ciocolata alba, fara unt
Pentru glazura peste tort - utilizare 1 ceasca smantana la 3 cesti de ciocolată albă
 
Mod de preparare:

Se rupe ciocolată într -un bol pentru microunde, se toarna smantana peste.
Se încălzește în cuptorul cu microunde timp de un minut la putere mare. Se amestecă bine. Se repeta procedeul la intervale de 30 de secunde pana se omogenizeaza foarte bine. Adăugați untul dacă se utilizează in scurt timp . Se amestecă pentru o omogenizare perfecta.
 
Pe site-ul Veenei gasiti si un filmulet cu metoda de preparare a ganache-ului! aici
 

Tutorialul este preluat si tradus cu accordul Veenei. Mai multe detalii gasiti aiciOrar

Luni - Vineri 09.00-17.00

Sâmb - Dum ÎnchisTelefon:0736582669

Contactati-ne

Visitors Counter

: 04143

: 44812